Samen met Paul van Hooff heb ik een serie podcasts gemaakt over Nederlanders die met hun motor mooie avontuurlijke wereldreizen hebben gemaakt. Hieronder zijn de podcasts te beluisteren, maar natuurlijk ook via Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, PodNL en de reguliere andere platformen.

Paul van Hooff

Een podcast over avontuurlijke motorreizen zonder Paul van Hooff, ondenkbaar! Nu niet in zijn rol als podcast interviewer, maar als motoravonturier, auteur van de boeken “Man in het Zadel” en “Van hier tot Tokio” maar ook als vader van twee zonen. Paul interviewen is niet lastig, wat wel lastig is te beslissen welke verhalen de podcast halen en welke niet. Er zijn stomweg te veel mooie avonturen op zijn pad gekomen om allemaal te bespreken. 

25 jul 202101:10:07

Sjaak Lucassen

Tja, wat moet je nog zeggen over R1 Sjaak, wie kent hem niet. We zijn dan ook bijzonder vereerd Sjaak als gast in onze podcast te hebben. Een avonturier pure sang die nooit de makkelijkste weg kiest. Met zijn Yamaha R1 reed hij tussen 2001 en 2006, wat betreft afstand, meer dan 6 keer de wereld rond. Woestijnen, jungles en eigenlijk alleen maar plaatsen waar zijn sportmotor niet precies voor gemaakt is. Nu is Sjaak in de voorbereiding om naar de echter Noordpool te rijden. Ja, over het ijs. Het is een genot naar Sjaak te luisteren, nooit overdreven, geen stoere praat maar hele mooie motor-reis-verhalen. 

Chantal Simons

Stel, je ben midden twintig en je bent vanwege je studie in Australië. Je bedenkt dan om op een motor naar Nederland te reizen, helemaal alleen. Ach, zoals het dan meestal verloopt, ga je weer over tot de orde van de dag en vervaagt het idee. Maar niet bij Chantal, ze koopt een Yamaha XT 250 cc en voegt de daad bij het woord. Zonder een volledige uitgekookt plan maar met een goede dosis zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en wilskracht belt ze anderhalf jaar later aan bij haar moeder. Over dromen waar maken gesproken. Een uur was te kort om dit alles samen te vatten, maar Paul van Hooff en Oskar Verkamman hebben toch een poging ondernomen in deze Podcast.  *** Het boek over Chantal haar eerste reis in Australië (Engels) is hier te bestellen (ook als E-book): She’ll be right! Chantal heeft een Master in Human Movement Sciences en is een professionele life coach.

 

Benno Graas

Waar te beginnen met te omschrijven hoe Benno Graas reist. Een oude 350cc Royal Enfield, aanhangwagen en vrouw achterop en dwars door Afrika. Geen probleem is te groot, koppelingsplaten van wijnfleskurken, waarom niet? En als er dan echt geen oplossing is, dan ga je onder een grote boom zitten en wacht je totdat de oplossing voorbijkomt. Benno vertelt meesterlijk over zijn reizen maar heeft ze ook beschreven in een aantal boeken. Te bestellen op http://www.graasuitgever.nl/

 

Jonas Calu

Jonas reed zijn motor van het noordelijkste puntje van Alaska naar het zuidelijkste puntje van Argentinië. Een solo motorreis van 60.000 km, 15 landen en 18 maanden. Hoe Jonas alles opgaf om zijn droom te verwezenlijken, inclusief zijn baan en vriendin. Eindconclusie, iedereen kan het doen, als je het maar doet…..